IBBO

IBBO scholen

IBBO staat voor ‘Ik Ben Bewust Onderwijs’. IBBO is de eerste erkende spirituele school voor basis- en voortgezet onderwijs in Nederland met de hoofdvestiging in Geleen en vele vestigingen op andere plekken door heel Nederland.

Ontstaan

“In Lourdes in 2002 sprak de Vrouwe van Alle Volkeren tot mij en Zij vroeg mij of ik bereid was te zorgen voor kinderen tussen 15 – 25 jaar die anders in de psychiatrie terecht zouden komen waar ze tabletten, spuiten en/of elektrische shocks zouden kunnen krijgen. Hierdoor zouden ze de opdracht waarmee ze naar de wereld gekomen waren niet kunnen uitvoeren.

Na die boodschap van de Vrouwe heb ik de hele dag gehuild en de dag daarna kwam Ze bij me terug en zei : ‘je hebt mijn tranen gehuild’. Toen ik thuis kwam heb ik dit in mijn vriendenkring verteld en daaropvolgend zijn cursussen ontstaan voor kinderen, therapeuten, psychologen, leerkrachten en ouders. Geleidelijk aan ontwikkelde zich hieruit het idee van IBBO”.

De boodschap van de Vrouwe

IBBO is in 2011 ontstaan vanuit de boodschap van de Vrouwe in 2002. Deze boodschap vond weerklank bij Gentille’s wens om kinderen op een andere manier onderwijs te geven. Gentille, beste vriendin van Jean, had al jaren ervaring als leerkracht op de basisschool en wilde graag op een andere manier met kinderen werken. Haar beeld voor het onderwijs en de vraag van de Vrouwe resoneerde.

Rol van Jean

“Mijn plek binnen IBBO bestaat nu meer uit het houden van overzicht waardoor ik de begeleiders kan steunen in hun processen die daardoor weer kunnen zorgdragen voor de kinderen. Ik ben de vertrouwenspersoon als er inzicht in een situatie nodig is rondom gezin, kind of begeleider. Verder geef ik cursussen aan de begeleiders en initiatiefnemers. Een keer per maand komen we samen en kijken we naar het proces van ontwikkeling in de scholen, initiatiefnemers, begeleiders en kinderen. Gentille en ik blijven samen kijken naar vernieuwingen en ontwikkelingen.”

Jean maakt het tot haar levenstaak om de boodschappen van de Vrouwe van Alle Volkeren uit te dragen en de opdrachten die daar uit voortvloeien op te pakken en praktisch om te zetten in vernieuwende initiatieven om meer ONENESS in de wereld te brengen.

IBBO Scholen

IBBO staat voor ‘Ik Ben Bewust Onderwijs’. IBBO is de eerste erkende spirituele school voor basis- en voortgezet onderwijs in Nederland met de hoofdvestigingen in Geleen en op vele andere plekken door heel Nederland.

HAVEN | Just be Homes

De Just be Homes van HAVEN bieden een veilige plek aan mensen die vastlopen in hun leven. Je kunt er tijdelijk verblijven om tot rust te komen en tot jezelf te komen.

Huizen voor Heelheid en Rust

In deze roerige tijden is er grote behoefte aan verbinding, positiviteit en heling. Heelheid en Rust biedt een veilige plek met een hoge, pure energie. Een plek waar je kunt opladen en tot rust kunt komen, maar ook mag helen en herstellen.